2010.06.06. Vasárnap

...és a hetedik nap megpihent. No, én nem így tettem. Ha már az eredetileg tegnapra azaz szombatra tervezett autószerelősdit haverom miatt, - aki vírusírtó minek alapon sikeresen szétqrta a helyi netszolgáltató netszolgáltatását úgy, hogy egy előfizetőnél sem volt internet, és ezért nekem kellett újratelepíteni, és megfelelő vírusírtóval ellátni a gépét - nem tudtam megvalósítani így azt át kellett raknom mára. Igazából lefelé könnyen lejött a himbasor ezzel nem is volt gond, meg is találtam hál istennek a letört darabot is a hengerfej tetején. Ha már itt tartottam, letakarítottam azt a sok olajsarat ami ott figyelt már régóta. Tökéletesen tiszta ugyan nem lett, de azért már szerintem nagyban tisztább. Aztán, ha már meg volt bontva, eszembe jutott, hogy kezdeni kéne valamit ezzel a mesebeli alapjárattal is. Le is szedtem a karbit, és szomorúan konstatáltam, hogy bizony szépen lötyög a pillangótengelyem. Ráadásul, mint kiderült a karbi talpa sem volt egyáltalán síknak nevezhető. Így azt is finomabb csiszolópapírral igyekeztem minél jobban síkba csiszolni. A pillangótengely lötyögésére meg azt a megoldást választottam, hogy volt egy másik karbim, aminek az alsó részét, amiben nem lötyögött még a pilangótengely egy az egyben összeraktam a másik tetejével. Azért összerakásnál vékonyan körbekentem a karbi talpát tömítőpasztával a jobb tömítés érdekében. Meg is lett az eredménye, mert beindítás és kis melegítés után gyönyörűen volt alapjárat, és ha betekertem teljesen a co-csavart, akkor annak rendje és módja szerint leállt a motor. Szóval falsch levegő kiiktatva.
Csak a dízel motorhangot adó motor nem tetszett, de ez betudható volt, hogy nem jól állítottam be a szelephézagokat. Laceeee-val való msn-es egyeztetés után sikerült is belőnöm rendesen, úgyhogy most már végre valahára van egy etanollal is jól működő motorom. :) :) :)
a rossz himbasor és a törött tartóbak egyik fele kicsit sötét a kép, de valamennyire látszik a kép közepén a letört darab a két darab újra együtt.:) nem egy patyolat, de azért tisztább lett Tunyi te nyertél! Nekem etanollal szerelés közben Lilike is meglátogatott, aki épp ma 3 hónapos:)

Kommentek

Horváth András

Itt is van zabálni való kisgyereeeek. :)
Egyre jobb ez a klub. :D
Gratual a mûködõ autó összelegózásához is! :)

Sztancsik Viktor

Horváth András #45119:
Akad... :P
Csak fiatalodik. :D
Köszönöm.

Lajoska

3 hónap = 1/4 év.
Akkor mi az az ötödik képen? Negyedtõl már felfelé kerekítünk, vagy beleszámoltad a benn töltött kilenc hónapot is?

Ennivaló, az a sapka különösen tetszik. Ollyat veszek én is. :)

obrotka gyula

Etanol helyett tessék benne olajat cserélni. Gyakrabban! :) :) :)

Sztancsik Viktor

Lajoska #45131:
Az ötödik képen az kérlek szépen egy gyújtógyertya. :)
Mondjuk igaz, tényleg negyed év. :D
De ugye pont ekkora méretben? :) :)
obrotka gyula #45148:
Igenis! :) Sûrûbben lesz :)

Lajoska

Sztancsik Viktor #45157:
Erre akartam utalni. egy gyertya a minilány elsõ születésnapján kerül a tortára, és a benn töltött kilenc hónapot nem szoktuk beleszámolni.

CsuTee

És a hetedik napon megpihent. Tudtad hogy a hetedik nap a Szombat? :D Te az elsõn nem pihentél azaz a vasárnapon :D Szerintem holnap lövök én is egy gyertyás képet mert lassan 2000 km e megyek tiszta etanollal :)

Lajoska

CsuTee #45169:
Ez lesz az új dili? Pózolj etanolos gyertyával?

Sztancsik Viktor

Lajoska #45165:
Jaa... így már értem. :) Ezzel csak az a baj, hogy 2 évig lehet csak használni. :D 3. szülinapra nem fogok, még egy hengert hozzárakni a motorhoz. :D
CsuTee #45169:
Lehet nálad igen, de nem tudom, én akkor még ilyen régimódi vagyok. :D
Lajoska #45170:
Persze. Vagy pedig az, hogy pózolj etanol üzemû autóval. :D

Lajoska

Sztancsik Viktor #45179:
/1: Veszel egy Wartburgot, azt' csá. :)
Akkorra Lili is kinövi Mesi hátsó ülését.

Vagy majd Balázskával együtt autóznak a miniReniben. (hopp, elszóltam magam.)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!