Autóbontás

Rég írtam már a kisautóról. Igazándiból eseménytelenül telnek a napok vele kapcsolatban. Mióta nem az egyedüli autó a családban, azóta elég keveset megy, azt is minden probléma nélkül. Ellenben, pár hete rászántuk magunkat, és végre véget vetettünk a donor autó értelmetlen ácsorgásának. Így aztán megbeszéltem Henrik haverommal, és nekiálltunk szétbontani. A nagy hőség, illetve később az éppen érkező zivatar végett nem tudtuk egy nap alatt kibelezni teljesen, így a folytatást átraktuk egy héttel későbbre. Egyébként meglepően könnyen sikerült szétkapni, bár itt-ott szó szerint szakadtak el a csavarfejek, annyira el voltak rohadva. De, nem ért váratlanul, számítottam rá, hogy az aljának vége van. Míg az első hétvégén kiszedtük belőle az összes apró cseprő dolgokat, addig a következőn már csak pár apróság, illetve az autó összedarabolása maradt. A sok átrohadt területnek köszönhetően úgy ment át a flex rajta, mint kés a vajon. A még használható alkatrészeket elrakosgattam, a karosszéria viszont három részbe vágva várja, hogy el legyen szállítva, ami hamarosan meg is fog történni.
Legalább lett egy rakás tartalék alkatrészem. :)

Pár szó a Vitoról: 
Azóta is teszi a dolgát, most már két hét óta munkábajárós autóként, ennek ellenére szerencsére csak pár apró hiba jött elő rajta, mint jobbos tompított eltűnése, majd a fényszóróé is, de ezek pusztán a kontaktos, és eléggé oxidálódott saruknak, és ellenoldali csatlakozójuknak volt köszönhető, így ezeket hamar orvosolni tudtam. Illetve a hátsó ajtó zárját szedtük ma ki és tisztítottuk, majd olajoztuk át, mert az tuti még a gyárban volt utoljára, ergo előfordult párszor, hogy a rázós útszakaszon kirázódott a zár, és csak a gázteleszkópoknak köszönhető, hogy nem nyílt fel az ajtó teljesen menet közben. Ez, ma orvosolva lett.
Ami inkább kicsit macerásabb lehet a későbbiekben, az az, hogy sajnos a klíma szivattyúnál bekapcsolás után km-eken keresztül nyikorog valami. Egy idő után persze elhallgat, de valahol csak idegesít, hogy melyik részének a kezdődő problémája lehet ez a hang. Minden esetre, igaz, hogy már nem sokáig lesz klímahasználós idő, de azért nem ártana még azelőtt megtalálni a kezdődő hibát, hogy esetleg egy szivattyúcsere legyen a vége. Tegnap viszont kaptam keresztapámtól egy garnitúra egy telet futott Debica Quartet Frigo téligumi szettet, úgyhogy már azt sem kell venni így szerencsére. :)
Itt még egyben volt. Aztán megérkezett a bontó brigád. :) Bontás közben Volt már baja az aljának rendesen. Kisautóban valahogy jobban elvan, a Mercitől valahogy fél egy kicsit. :) Ezeket kaptam télire.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!