2011.12.23. Péntek

Mondhatni rendhagyó unalmas blog következik. Jobbára csak magamnak jegyzek fel pár dolgot, a későbbi visszakereshetőség miatt.
Kisautó falja a km-eket, bár azt nem mondom, hogy minden gond nélkül, mert azért mindig előhoz valami huncutságot. A szívás sorozatot ott indítottam el, amikor használtam az általam "vicces benzinnek" nevezett üzemanyaggal. Ami nem, hogy a motornak nem tett jót, ergo folyamatosan rángatott, 70 volt a vége, de még a fogyasztásnak is odapörkölt. Úgyhogy erre maximálisan igaz volt az olcsó húsnak híg a leve című mondás. Ez mellett persze az IGC- alapú gyújtást sem tudom használni, mert valamiért azzal is rángat, elképzelhető, hogy nem szeretheti az olajfolyást a jeladó, amit valahonnan a környékről kap. Így, per pillanat járok a gyári gyújtással. Aztán ott volt az is, hogy az utóbbi időben észrevettem, hogy valami nem százas az elektromos rendszer körül, mert többnyire a világításom is olyan volt, mint a szentjános bogár fénye. A műszerfaléval együtt. Aztán későbbiekben erre jött a nehezen indítózás. Gondoltam rá kell tölteni az aksira. Fel is raktam tölteni egy egész éjszakára, ahol is másnap reggel már gyanús volt picit, hogy alig csökkent az amper felvétele a töltő mutatója szerint. Mindegy is, valamit számított neki, mert utána az aznapi autóhasználatkor működött minden normálisan. Rákövetkező nap már megint előjöttek a tünetek, olyan, mint ablaktörlő vánszorogva működése, vagy fékezéskor irányjelző működésének leállása. És, aztán a történet a rákövetkező nap fejeződött be, mikor indítani akartam, és ráadott gyújtásnál alig parázslott a két visszajelző lámpa. Ekkor felraktam ismét töltőre az akósit, de az ki-be kapcsolt a maximum és a 0 értékek között. Úgyhogy nagy valószínűleg ennyit bírt az addig benne lévő jászakkus aksi. Bár, 3 évet így is kibírt. Mondjuk, tény, hogy azért többet is ki kellett volna neki. De, mivel karácsonykor kelleni fog az autó ismét, így be kellett ruházni egy újra, ami nem más lett, mint egy 44Ah-s Banner gondozásmentes aksi.
Remélem többet kihúzunk együtt, mint az elődjével.

Kommentek

Andrei

ez a 3 év nagyon gyér, nem merült ki nullára és állt úgy hosszabb idõn át?
nem fogyott el simán a víz belõle?

Sztancsik Viktor

Nem semmiképp nem, mert korábban bármikor használtam az autót, mindig indult róla rendesen. És víz is volt benne igen. Bár attól valahogy összejött az a valószínûsíthetõ cellazárlat.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!