2009.12.22. Kedd

Blogoljunk, mert blogolni jó.

Nos, már rég írtam ide bejegyzést, és mivel apropója is van, most bepótolom. A kisautóm egész eddig hibátlanul működött. Most viszont előállt egy problémával, amire egyenlőre nem találtuk meg még a magyarázatot sajnos. A gond a következő. Ma a garázsba beállva, savszagot éreztünk apóssal. Ő mondta is egyből, hogy itt valami gubanc van, tuti túltölt a generátorom. Rámértünk multiméterrel és valóban, fordulaton 17,6 V-ot mutatott a mérő. Ezután kicseréltük a fesszabályzót a másik pókunkban lévővel, de azzal is dettó ugyanezek az értékek jöttek elő. Egyedül akkor csökkent, ha álló motornál rákapcsoltunk egy fogyasztót(jelen esetben a tompítottat). Úgyhogy jelen pillanatban ott tartunk, hogy holnap lesz véve másik fesszabályzó(hátha mindkettő rossz) és, ha azzal sem változik semmi, akkor valószínűleg generátor csere.
Esetleg valaki, ha tud rá mondani ötletet, hogy még mi lehet a gond ilyenkor, azt megköszönném. :)
szerelésre várva megbontva nekem is van ám polskiszerető macskám, nem csak Tibee-nek és Lajoskának.:D

Kommentek

Bálint Károly

diódahidat néztétek? nem hinném hogy az csinál ilyet, de minden lehet...

KeMa

Diódák környékére érdemes benézni. Gerjesztõdióda bezárlatosodik, akkor túlgerjedhet mint állat. Bár ebben nem vagyok biztos. Járó motornál leterhelve mit mûvel?

Sztancsik Viktor

KeMa #40198:
Járó motornál terhelve is csak nagyon minimálisan csökken a feszültség. Szóval még így is bõven 14.4 felett van ekkor is.

Grosso

KeMa #40198:
Legyél biztos, mert így van. ;)

Sztancsik Viktor #40209:
Még az is sok. 14.2 lenne a normális, mivel 14.4-nél is kezd már pezsegni az akku.

Még egy oka lehet: Mikori az akku? Jó állapotban van? Engem a Tipo szopatott meg, meg más autó is produkált már ilyet, hogy ha szar az akku, vagy kezd döglõdeni, akkor túltölti a generátor, hiába a fesszabályzó. Tipo majd 16V-ot töltött a régi akkujára, ami 3 nap alatt lemerült. Tettem bele másik akkut, helyrejött, cövek 14.1 V Szóval még ezt is megpróbálhatod, ha van valakitõl egy kölcsönakksi, mielõtt veszel bele ezt-azt, ami esetleg nem is kellhet ;)

Sztancsik Viktor

Grosso #40211:
Az akksi kb 3 hónapos. :) Szóval jónak kéne lennie szerintem. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!