2008.01.27. Vasárnap

Ma végre autókáztam egy kicsit Emesével. :) és hát mondhatni vátozatosra sikeredett a kocsikázás. Ugyanis az jó volt benne, hogy jó volt újra vezetni őt(már vagy egy hete nem indítottam be :D :D ), másrészt beütött egy kis gond. Vagyis kettő. Az egyik amitől féltem, mégpedig az hogy mikor kiértünk barátnőm mamájához, megláttam azt a szörnyű "ürességet" ami a két hátsó keréken fogadott. Ugyanis útközben Emese lerázta magáról a két hátsó dísztárcsát...:(:( :@ . Ezúton is gratulálok neki eme nemes tettért..:( Pedig mennyit szórakoztam a feszítőhuzallal hogy rendesen rászoruljon. Nah mindegy mostmár tanultam a leckéből és a felcsavarozhatón kívül más szóba sem jöhet. Leszámítva az alufelnit ugye. Báár az nem dísztárcsa. :D (max egy két dísztárcsa alufelni. :D De nem akarok nevet említeni) Báár ha most gonosz akarnék lenni, akkor én is mondhatnám hogy csatlakozok az alufelni(dísztárcsa) keresgélő hölgyhöz. :D Nah de visszatérve az esetemhez, másik "jó" dolog az volt amikor szomorúan konstatáltam, hogy még huszonakárhány km megtétele után is, ha indítózni akarok, az önindító úgy teker mint akinél pillanatokon belül csontra kimerül az akksi.:( Tehát nagyvalószínűséggel ez is tuti cserés lesz. Mármint az akksi) De hogy ne zárjuk szomorúan a történetet, az legalább "felvidított" hogy hazafelé az út szélét bámulva az esetlegesen még épen maradt elhagyott disztárcsákat találtam egy csavarhúzót :D Gyorsan visszatolalt, majd felvesz, és go tovább, mint aki jólvégezte dolgát. :)
és újra csupaszon...:( talált tárgy :D

Kommentek

CsuTee

Az önindító így elsõre perselyes lesz. Azokat kicseréled benne ,újra a régi lesz, feltéve ha nem a tekercsel vagy a bronzkefékkel van a gond... ;)

Grosso

CsuTee #12335:
Ismerõs, Reni ugyanezt játszotta! 2x 130 ft, és jó!!!!

Á uram, a tapasztalat!! :D Én pont evégett vettem csavaros ARGO dísztárcsát, azt nem lehet elhagyni, lelopni se fogják, max kerékkel együtt!! Az meg már gáz!!!! :D :D :D

Sztancsik Viktor

CsuTee #12335:
Mert gondolod hogy az önindító csinálja ezt? De egyébként a kezdeti lassú pörgetés után már felgyorsul. Természetesen üzemmeleg állapotban. Hidegen ugyanúgy lassú.:( Én akksira gyanakodtam pedig. De akkor elképzelhetõ hogy nem is az lesz. :) Báár ugy lenne... Semmi "kedvem" uj akksira beruházni :D
Norberto Grosso #12337:
Hehe. :D Hát akkor mostmár én is tapasztaltnak mondhatom magam. :)
Én a polimpexen néztem ki két csavaros dísztárcsát, csak nem tudom eldönteni melyik állna jobban Emesének.. :D Segísetek már eldönteni!
http://www.polimpex.hu/advanced_search_result.php?keywords=d%EDszt%E1rcsa+126&x=78&y=8
ezek közül az alulról a második STRATOS-t vagy pedig az alulról a harmadik JUMBO-t néztem ki. :)

Törölt felhasználó

Sztancsik Viktor #12341:
Nem nagyon tudok dönteni, de mintha a Jumbo jobban tetszene!

Sztancsik Viktor

Polski #12344:
akkor egy strigula a jumbo mellé :D
Várom a további szavazatokat! :D
Esetleg neked nincs tipped az inditási nehézségemre?

Törölt felhasználó

Sztancsik Viktor #12345:
Akkusaru kábel oxidos,
vastag fekete pozitív kábel saruja oxidos az önindítón. Amikor nehezen indít mérj akku feszt,illetve mérj töltést alapjáraton és fordulaton.

Ha a saruk tiszták, az akksi és a töltés megfelelõ akkor lehet nyulni az önindítóhoz. Nem biztos, hogy az akksi a baj.
Töltés lámpa kialszik járó moronál?

:)

Sztancsik Viktor

Polski #12346:
ki. bár elsõ indításnál általában nem mindig alszik ki rögtön, csak ha nyomok egy gázfröccsöt. Pedig mikor beraktuk a generátort, akkor Lali lemérte a töltést alapjáraton, és asszem 14,4 et mutatott a mûszer. Szal az elvileg van rajta. A sarukat meg megnézem. Mert szerinted inkább ilyen kontakthibaszerû lehet a gond?

Sztancsik Viktor

Jah ha már a hibakeresésnél tartunk, akkor valaki esetleg meg tudná mondani, hogy ha mégiscsak az akksi mondta be az unalmast, akkor milyenfajtát vegyek? Tudom, tudom errõl volt már szó nem rég az oldalon, csak a polimpexen nézegetve mindnek olyan ismeretlen márkaneve volt. :) Nah nem mintha az én START márkájú jelenlegi akksim márkásabb volna... :D de mégis érdekelne a dolog.
Thx.

Törölt felhasználó

Sztancsik Viktor #12348:
Ha kontaktos a csatlakozó ott rengeteg áram elmegy a semmibe, és elképzelhetõ, hogy nem kap eleget az önindító.

Akksi: Nekem pl Mibat van. 3,5 éves lassan. Még fokozottab igénynek van kitéve nálam, mivel dinamós a gép és havonta egyszer mozog, így nem is tölt vissza. De még mindig jó.

Grosso

Sztancsik Viktor #12345:
Én szerintem a STRATOS a nyerõ!! Állat lenne vele!
Nekem kicsit ALUFELNIHATÁSA VAN! :D :D :D :D :D

Grosso

Sztancsik Viktor #12349:
Hát, izé...
Nekem PERION 45 ah-s volt benne! 5 évet bírt, aztán kinyirtam azzal, hogy lakatoláson volt a kocsi, s az akksiról összeraktam a zenét a garázsban, hogy szóljon valami, amíg csinosítgatom az otthon lévõ elemeket!!
Csodálkoztam, mikor megdöglött, aztán rájöttem, hogy 2 hónapnyi zenehallgatás"amit bír" hangerõn töltés nélkül nem tesz jót neki. Annyira, hogy olyan mélykisütésbe vitte, hogy nem is veszi a töltést! :(

Sztancsik Viktor

Polski #12350:
nah majd akkor meglesem a kábeleket. Hátha, tényleg csak ennyi a baja. :)
Jah jó, csak asszem épp volt szó olyanról az oldalon, hogy egy-két márkát nem tanácsos venni, mert nem a legjobbak. :)
Norberto Grosso #12354:
eddig akkor 1-1 az állás dísztárcsa ügyben. :D Szóval nem lettem okosabb.. még. :D Én meg az a baj, nem tudom eldönteni, melyik is legyen. Ezért is kérdeztem ki a véleményeteket. :)
Norberto Grosso #12355:
ha már szóbajött az amperitás, 45-ös elég bele? Mondjuk ha pl 55-st vagy nagyobbat rakok bele, az csak nem baj ugye? Báár nem tudom hogy elférne-e az akksi tartótálcán... Vagy ezek közel egy méretûek?
Pff.. Háát úgy le is merül hamar.. :D

Grosso

Sztancsik Viktor #12358:
Nos! Tehetsz bele akár 72-eset is, ennek két következménye lesz: 1 - nem lesz hely a pótkeréknek :D
2 - multifunkcionális lesz, villanyhajtással, akár tarjánig is feljöhetnél öngyújtóval :D :D
Komolyra (mireee????) fordítva a 45-ös bõven elég bele! A gyár amúgy is csak 35-öst ír bele, ami kb a kocsi alapenergiaszükségletét ippeg teljesíti. Tehát egy plusz szokol már gallyra húzza :D
Nagyobbat azért nem érdemes beletenni, mert egyrészt többe kerül, másrészt meg felesleges, mivel nem nagyon tudod kihasználni!!

Grosso

Ja! Nem idetartozik, de msn-címed mi? (jelöltelek myvipen)

Sztancsik Viktor

Norberto Grosso #12361:
húúú... villanyautó wazze. :D Nem akarok én totoja prijuszt csinyáni belûle :D :D De azért az elképzelés nem volna ám rossz. :)
Szal akkor fölöslege bele.
Hûbazz. A szokol tényleg gallyrahúzza? :D Nah akkor nekem a videjóton magnómat, meg a sal-os hangszóróimat már nem bíírja el... :D Tudtam, tudtam hogy nem a halogény viszi el a sok enerdzsit!!! :D :D
Nah viccet félretéve, akkor elég bele bõven a 45ös is ezek szerint. Nah de mondjuk akkor mi a harci helyzet ha mondjuk rakok beléje egy erölködõt, meg valami ûbermegaistenzsírkirály hangfalat? Azt is bírni fogja a drága?
Én csak azért gondoltam nagyobbat, mert abban hátha nagyobb az indítóáram, és könnyebben beindul. ;)

Sztancsik Viktor

Norberto Grosso #12364:
asmodeus001@freemariska.hu (fríímél) :D
Akkor én is elfogadom a jelölést.

Grosso

Sztancsik Viktor #12365:
Mivel generátoros a szekér, ezért a töltés is jobb, mint generátorosan. Tehát bírni fogja az überhangfalat meg az erölködõt is! Láttad, hogy az enyémben mennyi villanyos extra van a strobin keresztül kék LEDhadseregeken át a neonon végig minden. Plusz zene! És ha hiszed, ha nem, 45-ös akku van benne és segáz :D

Sztancsik Viktor

Norberto Grosso #12367:
akkor okés, megnyugodtam. :D Mostmár csak a nehezen indítózás okát kell kiderítenem és akkor minden heppi. :D

Törölt felhasználó

bazdmeg, én is pont így találtam meg a kedvenc lapos csavarhúzómat!!! :D :D :D
Story a következõ: Autókázok egy szép napos délután Eger utcáin, egy szercsak valamire rámentem, satufék kiszáltam, erre látom, hogy egy profi újszerû állapotú, hosszúszárú közepes-laposfejû csavarhúzó az
Az lett a szerszámkészletem legjobb csavarhúzója :D !

Sztancsik Viktor

Bikádi Gábor #12385:
:D :D :D Hogy mik vannak??? :D
Lehet nekem is ez lesz :D Majd még kiderül. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!